There was a very special teacher who made a far­reaching difference in my life.

Fall,1959,the first day of class at Bethesda Chevy Chase High School was about to begin. “Who,”I asked a senior,“is Mrs. McNamara,my 10 th grade English teacher?”He just ____ and said something about my being in ____.Soon,I understood what he meant. Mrs. McNamara had a pattern of ____ that she repeated again and again. We would have a literature reading task for ____.The next day,when we came to class,there would be two or three topics on the blackboard ___ to the homework reading. We were ____ to write an in­class essay about one of the topics. The following day,she would ____ the corrected and graded essays and each person would be called ____ to stand in front of the class and to ____ his/her essay. The class were required to criticize (评论) that essay,____the grade of everyone in class would be reduced.

The first time that I ____ her read­write­criticize method,I had not ____ to do the homework and had written something without knowing what it meant.____ the extreme embarrassment I suffered,standing before my classmates,____myself. No one laughed at me;no one would be ____ enough,or foolish enough,to do that in Mrs.McNamara's class. The embarrassment came from ____ and along with it came a strong ____ not to let it happen again.

Mrs. McNamara kept all of our written work in files;it was easy to see the ____ in writing that had occurred. What was not so easy to see was the inner transformation that had taken place,at least for me. What Mrs. McNamara ____ me to do was to see myself as others see me and,having done that,I could improve myself. And I____.Thank you,Mrs. McNamara.

1.A.nodded  B.laughed  C.apologized  D.shouted

2.A.trouble  B.sorrow  C.danger  D.anger

3.A.behaviour  B.evaluation  C.activity  D.thought

4.A.review  B.performance 

C.practice  D.homework

5.A.added  B.related  C.contributed  D.compared

6.A.expected  B.persuaded  C.allowed  D.advised

7.A.collect  B.return  C.send  D.receive

8..A.on purpose  B.at first  C.by chance  D.in turn

9.A.talk through  B.hand over  C.read out  D. show off

10.A.so  B.and  C.but  D.or

11.A.tried  B.adopted  C.examined  D.experienced

12.A.undertaken  B.attempted  C.bothered  D.hesitated

13.A.Remember  B.Predict  C.Bear  D.Imagine

14.A.playing jokes on  B.making a fool of 

C.setting a trap for  D.taking advantage of

15.A.brave  B.careless  C.proud  D.selfish

16.A.above  B.within  C.behind  D.below

17.A.tendency  B.preference 

C.determination  D.sense

18.A.improvements  B.pains 

C.difficulties  D.advantages

19.A.trusted  B.invited  C.forced  D.permitted

20.A.did  B.could  C.had  D.would

 

【答案】B※A※C※D※B※A※B※D※C※D※D※C※D※B※A※B※C※A※C※A
【解答】

1.B

2.A

3.C

4.D

5.B

6.A

7.B

8.D

9.C

10.D

11.D

12.C

13.D

14.B

15.A

16.B

17.C

18.A

19.C

20.A

【解析】

1.1答案 B [从后面对10年级英语老师的叙述可知选B。上课的第一天,“我”询问一个高年级的学生关于Mrs. McNamara的情况,结果对方哈哈大笑,他知道,在后面她的课堂上有我难受的时候。对方不会因为“我”的询问而“道歉、喊叫”。]

2.1答案 A [他认为“我”到这个老师的班上学习会有“我”难受的时候。]

3.1答案 C [从文章叙述的作者的经历看,老师给“我们”的作文评分,再由同学评论“我”的作文,因此这是老师组织的一种教学活动,而不是老师对“我们”的评价。]

4.1答案 D [下文提到the homework reading判断选D。老师给“我们”布置的家庭作业是回家后进行阅读。]

5.1答案 B [第二天到学校,老师就在黑板上写下两或三个与“我们”头一天的课外阅读相关的话题作为写作任务。这里用(be) related to表示“与……有关”。A项“添加”;C项“做贡献”;D项“比较”。]

6.1答案 A [这是老师让学生根据话题写课堂作文,因此用expect sb to do sth表示“期待某人做某事”。B项“说服”;C项“允许”;D项“劝告”。]

7.1答案 B [第二天老师就把“我们”交的作文发下来,还给“我们”。而这些作文已经被老师批改过且评过分。从动作的顺序看,前面提到读书、写文章、修改、评分,因此这里表示把作文发还给“我们”。]

8.1答案 D [依次叫学生到全班学生面前。A项“故意”;B项“起初”;C项“偶然地”。]

9.1答案 C [老师把作文批改并发给“我们”后,此时要求“我们”依次当着全班同学的面朗读自己的作文,因此选C表示“朗读,宣读”。]

10.1答案 D [本题有一定难度。语境表示老师要求班上每个学生都要对被朗读的文章进行评论,否则的话,全班同学都要挨罚:降低成绩。]

11.1答案 D [作者在回顾“我”第一次尝到苦头时的情景,用experience表示“体验”她的教学方法。]

12.1答案 C [这里用bother to do sth表示“为某事操心”。“我”第一次上她的课时,懒得去做老师布置的课外阅读。undertake to do sth表示“许诺做某事”,不符合语境。]

13.1答案 D [这是回顾过去的经历。老师布置的课外阅读“我”没有看,因此写的作文是什么内容,有多糟糕,并且当堂朗读自己的作文,这是什么滋味,有多尴尬就可想而知了。]

14.1答案 B [这里用make a fool of表示“捉弄”,“我”让自己在全班同学面前出丑。]

15.1答案 A [从语境的逻辑关系判断选A。在Mrs. Mc Namara的课堂上,任何人都会遇到让自己尴尬的情景,要嘲笑别人需要勇气,而这样做也是愚蠢的,因为这样的情况随时会降临到嘲笑别人的同学身上。]

16.1答案 B [“我”在这次经历中感觉到的尴尬是发自内心的,同时“我”也下定决心不再这样。]

17.1答案 C  [“我”下定决心,从此认真对待学习,坚决不让这样的事情再次发生。]

18.1答案 A [老师把“我们”的书面作文都存档放好,因此很容易从“我们”的作业中看到“我们”的成长与进步。]

19.1答案 C [从前面叙述的故事可知,这样的活动是老师的教学安排,任何人都不能逃避,因此选C,老师督促/逼着我们这样做。]

20.1答案 A [这里用did代替前面的could improve myself.老师让“我”认识到自己的真实情况,以使“我”进步,在她的督促下,“我”进步了。]