Almost everyone has seen someone speed read.They appear to skim the text and still have read and absorbed the content.The people who have studied speed reading techniques will still read at different speeds;however they will undoubtedly beat those without experience.

The best and most efficient way to learn to read fast is to join in classes,where speed reading skills will be explained clearly.

The advantage of courses is that students will be shown several different strategies showing them to choose the ones they find easiest to understand the material they are reading.

Students should try to learn all the strategies presented during their courses as, once these are mastered,they will see a dramatic improvement in their reading rate,after which they can choose their preferred style. Students will see the benefits of speed reading as soon as the techniques are applied to their main field of study.

A traditional education builds habits in reading which a good speed reading course will  push aside,replacing with new techniques. A comprehensive course will also advise students how to become more efficient readers;hopefully this will also encourage the desire for self improvement as well as the desire to read.

Lecturers in speed reading will usually take the time to teach students the importance of  preparing the environment they work in before they read a single work­ remember reading at speed is all about increasing the speed of comprehension not just the speed of reading! The satisfaction of reading faster and with better comprehension skills cannot be ignored;the techniques of speed reading increase the enjoyment of reading.Speed reading is a skill to be encouraged in each and every generation of new readers.

1.What's the best title of this passage?

A.Speed Reading Is an Important Skill

B.Speed Reading Brings You Pleasure

C.Better Attend a Special Class

D.Your Reading Skill Have to Be Improved

2.What is the best way that readers can improve their speed reading according to the    writer's opinion?

A.To practice reading at different speeds.

B.To read fast without complete understanding.

C.To attend classes that teach speed reading.

D.To experience satisfaction by reading.

3. How does the writer suggest readers learn the strategies provided by the class?

A.They should choose one suitable strategy to improve speed reading.

B.They should choose the method suitable to their main field of study.

C.They must follow the instructions of their teachers.

D.They should try all of them in order to choose the suitable one.

4. Which of the following can be inferred from the text?

A.The aim of the reading course is only to increase the speed of reading.

B.The writer thinks little of the reading habits formed by traditional education.

C.The desire to read is the key factor to improve one's reading skill.

D.The speed reading course in designed for future generations.

 

【答案】

1.A

2.C

3.D

4.B

【解答】

1.A

2.C

3.D

4.B

【解析】

1.1答案 A [主旨大意题。全文论述快速阅读的重要性。概括第一段和最后一段得出。]

2.2答案 C [细节理解题。作者认为最好的方法是参加快速阅读培训班。由第二段“The best and most efficient way to learn to read fast is to join in classes,where speed reading skills will be explained clearly.”得出。]

3.3答案 D [细节理解题。作者建议每一种方法都试一试,然后选出最适合自己的方法。由第四段“Students should try to learn all the strategies presented during their courses as,once these are mastered,they will see a dramatic improvement in their reading rate,after which they can choose their preferred style.”得出。]

4.4答案 B [推理判断题。作者轻视传统教育形成的阅读习惯。由倒数第三段“A traditional education builds habits in reading which a good speed reading course will push aside,replacing with new techniques,”得出。]